FAQ

vragen over hypnose hypnotherapie

Wim Annerel, hypnotherapiecoach in Lokeren, werkt met directe hypnose.

Het onderbewuste wordt via hypnose ertoe aangezet om patronen in het leven te veranderen.

Hypnose is veilig en bijzonder effectief.

Afvallen met hypnose, stoppen met roken, neerslachtigheid verwerken, zelfvertrouwen krijgen: talloze cliënten ondervonden hoe krachtig hypnose werkt.

Angst voor hypnose is ongegrond.

WAT KOST EEN HYPNOSESESSIE?

120 euro, inclusief btw. Voor erkende hypnotiseurs is dit het standaardtarief. Bij mij krijgen cliënten voor dit bedrag een geluidsbestand met een thuissessie mee dat thuis nog onbeperkt beluisterd kan worden. Hoewel ik als hypnotherapiecoach vaak werk op doorverwijzing van artsen, ben ik zelf niet ‘medisch’ geschoold en is er geen tussenkomst van de ziekteverzekering.

VERGEET IK WAT IK TIJDENS EEN SESSIE HEB MEEGEMAAKT?

Nee, de meeste mensen zullen zich alles herinneren. Want je blijft er gewoon bij. Sommige mensen raken zo heerlijk ontspannen dat ze inderdaad flarden vergeten zijn. Maar dat geeft niks. Jouw onderbewustzijn is wel alert tijdens de sessie.

WERKT HYPNOSE ALS IK ER NIET IN GELOOF?

Jazeker, ook mensen die er niet in geloven kunnen in hypnose gaan. Het is wel zo dat mensen die de instructies van de hypnotiseur goed opvolgen sneller resultaat merken. Ongeveer 90 % van de bevolking kan in hypnose gaan. 10 % van de bevolking is zeer hoog hypnotiseerbaar. De hypnotherapiecoach heeft geen ‘bepaalde gaven’; hypnose is een vaardigheid die kan aangeleerd worden.

KAN IK IN HYPNOSE BLIJVEN?

Nee. Je komt er altijd weer uit. In heel sporadische gevallen is een persoon zo diep in trance dat hij in slaap valt. Na een rustperiode zal die persoon uiteindelijk gewoon weer ontwaken. Dus zelfs als je in slaap valt, gaat de hypnosetoestand over in slaap, en word je gewoon wakker. Een goede deductie, of afronding is wel zeer belangrijk. Het is beter om redelijk uitgerust aan een sessie te beginnen.

RAAK IK IN HYPNOSE DE CONTROLE OVER MIJN LICHAAM EN GEEST KWIJT?

Nee. Niemand kan tegen zijn wil in in hypnose gaan. Eigenlijk breng je jezelf in hypnose. De hypnotiseur is alleen maar je gids. Een gecertificeerde hypnotherapeut of hypnotherapiecoach zal je nooit dingen laten doen die tegen je wil ingaan. Sterker: je zal dan direct uit hypnose komen.
Hypnose is ook geen waarheidsserum. Mensen kunnen, als ze dat willen, evengoed liegen tijdens de hypnose.
Alle hypnose is ‘zelfhypnose’. Je hebt dus ook in hypnose zelf controle over wat er gebeurt.

IS HYPNOSE GEVAARLIJK?

Nee. Als je in hypnose bent ben je in een geconcentreerde bewustzijnstoestand. Dat ben je vaker op een dag. Bijvoorbeeld als je aan het staren bent, een boeiende film kijkt of helemaal inleeft in een boek. Natuurlijk is het zo dat mensen met een lage bloeddruk of hartklachten er rekening mee moeten houden dat de hartslag omlaag gaat. Net als in de slaap.

HOE VOELT HYPNOSE AAN?

Iedereen ervaart dit anders. Het voelt zeer ontspannend en aangenaam, als een massage voor je geest.

AAN WELKE REGELS MOET EEN HYPNOTHERAPEUT ZICH HOUDEN?

De hypnotherapiecoach onderschrijft de ethische code.

HOE LANG DUURT EEN CONSULT?

Inclusief intake duurt een consult ongeveer 1,5 uur. Vervolgsessies duren ongeveer een uur.

WERKT KLASSIEKE HYPNOSE ALTIJD?

Altijd is een groot woord, maar bijna iedereen is te hypnotiseren. Iedereen die kan focussen en concentreren (bijvoorbeeld zoals op een gesprek) kan in hypnose gaan. Sommige mensen zijn van nature ontvankelijker dan anderen, maar iedereen die zich hiervoor openstelt kan in hypnose gaan. Hypnose kan ook een breed scala aan problemen snel en effectief oplossen. Het ziet er misschien uit als magie, maar dat is het zeker niet. Het is gewoon een manier om je brein en je geest voor jou te laten werken.

Klik hier om een afspraak te maken met de hypnotherapiecoach

Klik hier om een afspraak te maken met de hypnotherapiecoach